Kerblík setý
Popis
Kerblík setý zvaný také třebule. Kořeninová zelenina a bylinka našich babiček, hojně užívaná v 19. stol. v kuchyni Magdaleny Dobromily Rettigové. Čerstvé listy mají jemnou vůni a chuť podobnou anýzu nebo fenyklu. Používáme podobně jako zelenou petrželku – do polévek, pomazánek, salátů, k vajíčkům, na chleba s máslem aj. Pěstování je snadné, má rád spíše vlhčí podmínky, sám se vysemeňuje a udržuje samovýsevem.
Osivo vyséváme přímo na vlhčí polostinné stanoviště. Rostliny jsou vhodné i pro pěstování v květináčích či v zimě ve skleníku. Používáme čerstvé listy, kerblík čistí krev a působí močopudně.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.