Směs semen na klíčení 1 BIO alfalfa, ředkvička, mungo 200g
Popis
Naklíčená vojtěška pomůže oddálit stárnutí, posílí nás, protože má hodně vitaminu A, D, E, K a také vitaminu B6 čili pyridoxinu. Má i bílkoviny. Přispívá ke zklidnění artritických bolestí a je rovněž vhodná pro pány, kteří mají potíže s prostatou. Alfalfa obsahuje pozoruhodné množství antioxidantů – tyto antioxidanty jsou velmi účinné při boji proti škodlivým volným radikálům. Klíčky ředkvičky jsou velice bohaté na výživné látky. Obsahují vitamíny A, B1, B2, C a niacinamid. Kromě toho obsahují minerály železa, draslíku, vápníku, hořčíku, sodíku a fosforu, které pomáhají posilovat svalová vlákna a zrak. Dále mají antiseptické vlastnosti a podporují tvorbu žaludečních šťáv, tudíž i trávení, stejně jako celkový imunitní systém. Klíčky mungo fazolí mají klíčením snížený obsah kalorií, ale obsahují opravdu velké množství vitamínů, minerálů a vlákniny. Semena jsou produktem ekologického zemědělství, bez chemické úpravy. Balení obsahuje 200g směs semen alfalfa - tolice vojtěšky BIO (Medicago sativa), ředkve seté - ředkvičky BIO (Raphanus sativus, Daikon), mungo fazole BIO (Vigna radiata)
Výhody:
- BIO bez chemického ošetření
- Vyvážená směs obsahuje množství vitamínů a antioxidantů
- Zvládne i začátečník
Video recenze:
Využití:
Klíčky: Před samotným klíčením je třeba semena namočit na 8-12 hodin, pro klíčení použijte klíčící misky nebo nakličovací sklenici, doba klíčení je 4-6 dní při teplotě cca 20°C. Klíčky je třeba proplachovat minimálně vodou 2 x denně ráno a večer, sklízejte při velikosti 2,5-5cm. Před konzumací propláchnete vodou. Klíčky je možné uchovat 1 – 2 týdny v chladničce. Skladujte v suchu a chladu.
Microgreens: Použijte základní set na microgreens a postupujte dle návodu tohoto setu.
Naše zkušenost:
Klíčení - Z balení jsme použili necelou třetinu semen. Sáček je uzavíratelný, zbytek jsme dali do lednice. Semena jsme namočili na 12 hodin do nakličovací sklenice. Použili jsme normální vodu z vodovodní sítě. Poté jsme semena propláchli, vylili přebytečnou vodu z nakličovací sklenice a nechali klíčit. Již druhý den se objevily první klíčky. Proplachovali jsme ráno a večer, třetí den jsme sklízeli. Jednoduché, zvládne úplně každý.
Chuť - Klíčky jsme propláchli, nechali vycedit a šlo se konzumovat. Klíčky jsou chuťově vynikající, ředkvička jim dodává pikantnost a slabou cibulovou příchuť. Vynikající s domácím česnekovým dresingem, nebo s omáčkou sweet chilli.
Závěr: Směs semen na klíčení 1 BIO alfalfa, ředkvička, mungo se velmi snadno klíčí, je chuťově výborná vyvážená až pikantní. Vřele doporučujeme i pro úplné začátečníky.
Podobné produkty
Směs semen na klíčení 1 BIO vojtěška, ředkvička, mungo
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.