Mungo BIO fazole na klíčení 200g
Popis
Klíčky mungo fazolí mají klíčením snížený obsah kalorií, ale obsahují opravdu velké množství vitamínů, minerálů a vlákniny. Namátkou jmenujme kyselinu listovou (vitamín B9), tiamin (vitamín B1), riboflavin (vitamín B2), niacin (vitamín B3), kyselinu pantothenovou (vitamín B5) či pyridoxin (vitamín B6), mangan, hořčík, fosfor, železo, měď, draslík, zinek a selen, aminokyseliny, jako fenylalanin, leucin, isoleucin, valin, lysin či arginin. Poskytnou veliký příval energie, vitamínů, minerálů a cenných živin. Díky takovému množství prospěšných látek jsou naklíčené mungo fazole považovány za klíč ke zdraví, který pomáhá snižovat krevní tlak a krevní cukr, „zlý“ LDL cholesterol, pomáhá při hubnutí a při problémech s trávením. Fazole mungo (Vigna radiata) jsou produktem ekologického zemědělství, bez chemické úpravy. Obsah balení je 200g.
Výhody:
- BIO produkt bez chemické úpravy
- Mungo klíčky ,,klíčem ke zdraví" (množství vitamínů, minerálů, vlákniny)
- Lehce je vypěstujete v domácím prostředím
Využití:
Před samotným klíčením je třeba semena namočit do vody na 8-12hod, pro klíčení použijte klíčící misky nebo nakličovací sklenici, doba klíčení je 3-4 dny při teplotě cca 20°C. Klíčky je třeba proplachovat vodou 2 x denně ráno a večer, sklízejte při velikosti 1-3 cm. Před konzumací propláchnete vodou. Klíčky je možné uchovat 1 – 2 týdny v chladničce. Skladujte v suchu a chladu. Pozor, mungo klíčky mohou být při nevhodném pěstování a skladování (plíseň) zdraví nebezpečné (otrava), proto pokud si nejste jisti, doporučujeme tepelnou úpravu.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.