Adzuki BIO fazole na klíčení 200g
Popis
Adzuki (Phaseolus angularis) je druh fazole s nejlepší chutí, která je považována také za červenou sóju. Je zdrojem bohatým na vitamíny C, A, B (B1, B2, B6, B3), obsahuje také niacin, minerální látky a stopové prvky jako vápník, železo, fosfor, hořčík, dále bílkoviny, esenciální kyseliny kromě tryptofanu. Fazole adzuki je známá svými pozitivními účinky při onemocnění ledvin a močového měchýře, na posílení oslabeného vaziva, prevence proti anémii atd. Jsou charakteristické nasládlou ořechovou příchutí a můžou se konzumovat jak v čerstvém stavu, tak při přípravě hlavních jídel, polévek, zeleninových salátů, pomazánek, kaší, nákypů, zapečených jídel, rýže, těstovin a podobně. Vegetariáni jí můžou používat i jako náhradu masa.
Výhody:
- BIO bez chemického ošetření
- Bohatý zdroj vitamínu A, B1, B2, B3
- Ořechová příchuť
Využití:
Klíčky: Před samotným klíčením je třeba semena namočit na 8-12 hodin, pro klíčení použijte klíčící misky nebo nakličovací sklenici, doba klíčení je 3-4 dni při teplotě cca 20°C. Klíčky je třeba proplachovat vodou minimálně 2 x denně ráno a večer, sklízejte při velikosti 1-3cm. Před konzumací propláchnete vodou. Klíčky je možné uchovat 1 – 2 týdny v chladničce. Skladujte v suchu a chladu.
Microgreens: Použijte základní set na microgreens a postupujte dle návodu tohoto setu.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.